A 10 legjobb fantasy a molyok szerint

Míg olvasottság szerint a Harry Potter sorozat viszi az első 7 helyet, utána 8. A Gyűrűk Ura, ezután 9. az Alkonyat és a 10. helyre befért a Csontváros, az értékelések alapján manapság már sok más fantasyt jobbra értékelnek a molyolók a HP-nál. Persze az előbb felsoroltak mind 90% felett foglalnak helyet, de nézzük meg azt a számomra meglepetést okozó listát, amely az aktuális kedvenc fantasykat sorakoztatja fel.

1.A Court of Mist and Fury

A Tüskék és rózsák udvarának második része még meg sem jelent magyarul, de máris 99%-ot ért el a molyon. Ha ekkora pozitív fogadtatás vár Sarah J. Maas sorozatára, akkor elég sok esélyt látok rá, hogy a trilógia összes része idővel megjelenjen nálunk is. Egyelőre csak az első rész olvasható magyarul, és mivel sok első helyet elvitt már ez a sorozat, egyre jobban gondolkodom arról, hogy nekilátok én is.

2.Acheron

Sherrilyn Kenyon nagyon híres fantasy író, akinek számtalan kötete jelent már meg ebben a műfajban, a második helyet mégis egy szintén még magyarul ki nem adott műve, az Acheron nyerte el. Kenyonnak nagyon egyedi stílusa van, és szeret borzasztó sok részt írni egy-egy könyvsorozatához. Az Acheron a 15. része a Dark-Hunt nevű sorozatának, de nyugodtan olvashatjuk a köteteit sorrendtől függetlenül, általában egymagában is megállják a helyüket művei.

3.Athéné jele

Rick Riordan Az Olimposz hősei sorozatának harmadik része kapta a 3. helyezést. Legismertebb sorozata a Percy Jackson, én olvastam is annak az első részét, de úgy gondolom, nem igazán az én korosztályomnak szólnak Riordan kötetei. Mindenesetre a mitológiával és Olimposszal kapcsolatos téma, amit műveiben feldolgoz, így sokkal érthetőbb és élvezhetőbb formában tárul elénk, mint az iskolai órákon.

4.Árnyak királynője

Sarah J. Maas ebben a műfajban nagyon tarol mostanában. Az Üvegtrón sorozatának utolsó része is helyet kap a listán, ami emellett legjobb romantikus és kortárs kategóriában is dobogós helyezést ért el. Megértem, ha nektek is felkeltette a kíváncsiságotokat, hogy miért szeretik ennyien az írónőt.

5.Az utolsó olimposzi

Rick Riordan már említett Percy Jackson sorozatának utolsó része is a lista élén áll. Nagyon ötletes sorozat egyébként, és bár már egy ideje lezárult, még mindig fenntartja az érdeklődést.

6.Neptunus fia

Az Olimposz hősei 2. része áll a 6. helyen. Ezzel a fantasy listán egyértelműen tarol Rick Riordan.

7.Harry Potter

A Harry Potter összes (3666 oldal) 99%-os az értékelések alapján, de külön-külön a részek valamivel kevesebbet kaptak. Szóval talán picit megkopott már a nagy Harry Potter-mánia, de az biztos, hogy senki nem vitathatja el tőle az első helyet ebben a kategóriában. Ha az aktuális listát nézzük, akkor pedig 7. helyre csúszik, de ez csak azt mutatja, hogy már szinte mindenki olvasta a sorozatot. 😀

8.Kardok vihara

Bár George R. R. Martin Trónok harca sorozata feladja a leckét a legedzettebb könyvmolynak is, a harmadik rész mégis bekerült a legjobb 10 közé. Szerintem érdemes megbirkózni Martin világával, nekem is a listámon várakozik, csak kicsit nehéz ilyen terjedelmes kötetekbe belekezdeni, mert akárhogy számoljuk, sok időbe telik, mire a végére érünk. 😀

9.Legendás állatok és megfigyelésük

Ezt a 98% százalékot biztosan nagy fanatikusoktól vagy pedig olyanoktól kapta ez a kötet, akik nem látták a filmet. Nagyon szép könyv, csakhogy szóról szóra ugyanaz, mint a film – mivelhogy forgatókönyv.  Így viszont egyáltalán nem éri meg megvenni, mert nem ad pluszt, a szerkezete sem túl élvezhető, mivel nem könyvszerű, és ezért csak a kamerabeállításokkal untat egy-egy jelenet között. Az illusztrációk nem olyan nagy számok, csak azokért nem éri meg megvenni. Ezekben a dolgokban elég sokan egyet is értenek velem, mégis annyira nagy még most is a HP-láz az új filmek és könyvek körül, hogy bármit megvennének a lelkes rajongók, amin Rowling neve szerepel. Ez persze nem baj, de nekem hasonlóan elmarasztaló a véleményen az Elátkozott gyermekről is, hiába szeretem a sorozatot.

10.Magic Breaks

Ilona Andrews sorozata is nagyon felkapott mostanában, így az utolsó helyzést a Kate Daniels 7. része nyerte el. Ez a kötet sem jelent meg még magyarul, de máris sokan rajonganak érte.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .