A 15 legkedveltebb könyvsorozat a molyok szerint

Sok megdöbbentő listát találhatunk a molyon, mert bár nincs fenn mindenki, aki olvas vagy szeret egy-egy sorozatot, de olyan népes olvasótábor tevékenykedik rajta, hogy hiteles képet tudnak mutatni az aktuális kedvencekről. A mostani rangsor a legkedveltebb 15 könyvsorozatról fog szólni. Nézzük is!

1.Harry Potter

Hát igen, sok újdonságot nem tudok most sem mondani az első helyzésről, azért megdöbbentett volna, ha itt nem tarol a varázslóvilág. Természetesen megérdemli az első helyet. 🙂

2. Az éhezők viadala

Ez viszont tényleg meglepett. Én is eredetinek, letaglózónak és sodró erejűnek tartom Az éhezők viadala trilógiát, mégsem gondoltam, hogy ennyire nagy rajongásnak örvend a sorozat. A filmek is elérték szerintem a könyvek színvonalát, bár nekem a legvége egyiknek sem tetszett, úgy éreztem, bár maga Katniss és az író is tiltakozik az efféle befejezés ellen, mégsem merte meglépni, hogy máshogy végződjön a története.

3. A Végzet Ereklyéi

Csodálom, hogy csak harmadik, bár ez is előkelő helyezés A Végzet Ereklyéi sorozatnak, amit rengetegen imádnak, és a film után most sorozat formájában kísérhetjük végig az árnyvadászok kalandjait. Több rövid kiegészítősorozatot is írt Cassandra Clare a főszálhoz, így nem hagyja olvasmány nélkül a rajongóit. 🙂

4. Luxen

A Luxent is rengetegen szeretik, bár ezt én inkább fiatalabbak kedvencének tekintem, így sajnos nem érzem azt, hogy nekem ez tetszene. Romantikus sci-fi sztori, amiben földönkívüliek is vannak, tehát biztos, hogy nem mindennapi témát dolgoz fel.

5. A Szent Johanna gimi

Szerintem mindenki hallott már a híres gimis sorozatról, aminek nagy rajongóhullámát több író is megpróbálta már meglovagolni, nem sok sikerrel. Aki olvasta, mind azt mondja, hogy nem lehet überelni, és imádták az egészet. Tiniknél nagy siker lehet, főleg, ha olvasásra szeretnénk őket szoktatni.

6. Időtlen szerelem

Az Időtlen szerelem egy trilógia, és szintén vörös pöttyös. A történet főhőse egy 16 éves lány, aki rájön, hogy időutazó, de a szerelem számára egy tiltott dolog. Jó kis téma, de nehéz is. A népszerűségéből viszont arra következtetek, hogy az író jó munkát végzett.

7. A Párválasztó

A Párválasztó csodaszép és figyelemfelkeltő borítókkal megáldott sorozat, amit általában vagy nagyon nem szeretnek vagy imádják az olvasók. A történetben egy hercegnek ki kell választani a párját egy halom hercegnő közül, így tehát adott a romantika, a dráma és mindez egy fantasyba csomagolva. Érdekes, hogy a Gabo Kiadónál jelent meg a sorozat, én biztos a Könyvmolyképzőre tippeltem volna, mivel YA-kötet.

8. A tűz és jég dala

A sorrend biztosan más lenne, ha minden moly venné a fáradtságot a kedvencnek jelöléshez, de így a híres Trónok harca a 8. helyre csúszik. Nem is a helyezés a lényeg, hanem az, hogy ami ezen a listán szerepel, az elég sok embernek vált a kedvenc és legjobb olvasmányává, bár a reklámozásra ugyanúgy nem szorul rá ez a sorozat sem, ahogyan a Harry Potter.

9. Pokoli szerkezetek

Cassandra Clare valamit nagyon tudhat a világépítésről, mert a klasszikus árnyvadászos sztorin kívül egy másik is felkerült a listára. A trilógia főszereplője szintén egy 16 éves lány, és ugyanabban a világban játszódik, de itt talán nagyobb a hangsúly az Alvilágon és azok lényein, mint a démonvadászokon.

10. Perfect Chemistry

A tökéletes kémia első részében egy jó lány-rossz fiú párosítást követhetünk végig, amiben Alex egy menő mexikói srác. Éppen ezért az egész nekem hasonlít A felhők fölött 3 méterrel történetre, szóval nagyon élvezhető, csak nem annyira eredeti. A további két kötetben más párokról olvashatunk, így Brittany és Alex csupán egy rész erejéig állnak a középpontban.

11. Divergent

A Beavatott sorozatot sokan kedvelik, bár azért az első tízből már kiesik, én viszont nem szeretem. Addig nagyon érdekes, hogy van ez a disztópikus világ, amelyben csoportot kell választanod, és a szerelmi szál sem rossz, de olyan sok Veronica Roth világában a klisé ezeken kívül, hogy nekem nem ment át a rostán. A kötetek címei is hétköznapiak, és úgy hallottam, hogy az írónő nagyon jó az ötletelésben, de aztán nem igazán tudja kihozni a maximumot abból, amit megteremt.

12. Gyönyörű sorscsapás

Szimpla szerelmi történet, amelyben Travis Maddox annyira tökéletes férfi, hogy aki olvasta a Gyönyörű sorscsapást, mind őt választanák a könyves pasik közül a legjobbnak. A 12. helyre biztos nem a fiúk szavazták Jamie McGuire sorozatát. 🙂

13. Csitt, csitt

A Csitt, csitt már egy elég régi sorozat, mégis szép helyen áll. Én is szeretném már elolvasni, mert nagyon tetszik a borítója is, és angyalokról nem sűrűn olvasok. Az alaptörténet egy bukott angyalt, egy tiltott szerelmet és egy szent esküt foglal magába, szóval tipikus YA-kötet, de erről a világról még tud meglepetést okozni.

14. Twilight Saga

Nem is lehetne hiteles ez a lista, ha sokak nagy kedvence ne foglalna rajta helyet. Bár a rajongás már csillapodott Stephenie Meyer vámpíros sztorija iránt, de azért kevesen vagyunk, akiknek ne lenne a polcán ez a 4 vaskos kötet.

15. Percy Jackson és az olimposziak

Az utolsó pedig a híres 7 részes mitológiai történet, ami az elsők között van ebben a témában és nagyon emészhetően tálalja a hősök és istenek életét. De azért azt hittem, kicsit előrébb kap majd helyet, bár így is benne van a legjobb 15-ben.

Úgy éreztem, ennyit érdemes az egyébként borzasztó hosszú listáról számbavenni, de ha valakit az érdekel, hogy hol van az Árnyalat-trilógia, akkor elárulom, hogy a 17. helyet foglalja el, a Bexi a 19-et, az Üvegtrón csak 20., míg az Ambrózy báró esetei egyelőre a 27. helyen áll.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.