Girltalk nőnapi program az egyetemi könyvtárban

A Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum Girltalk elnevezésű nőnapi eseményén remek hangulat uralkodott, a résztvevőket még sokáig fogja kísérni az este alatt megszerzett tudás, a személyes tanácsadás, és a minőségi szórakozás emléke.

„A #GIRLTALK című programot X generációs könyvtárosok rendezték az Y és Z generáció fiataljainak, de a mindannyiunkban meglévő nyitottság és közvetlenség miatt ez semmilyen problémát nem okozott. Nagyon jó hangulatban telt ez a délutáni/kora esti csajos beszélgetés, amit eredetileg ugyan négy témára hangoltunk, de sajnos csak három lett belőle: smink, stílus és lélek. Köszönjük Kelemen Évának, Soós Dórának és Vásárhelyi Rékának a rengeteg ötletet és praktikus tanácsot – csupa olyan dologban kaptunk megerősítést Tőletek, amit eddig is tudtunk, csak valahogy a megvalósításuk nem mindig sikerül: például hogy sminkben a kevesebb néha több; hogy ne akarjunk mindenáron trendik és divatosak lenni, mert a saját stílusunk megtalálása ezerszer fontosabb; hogy ne akarjunk mindig és mindenkinek megfelelni, mert úgysem lehetséges, és hogy legyünk inkább önmagunk legjobb barátai.” – írják a szervezők.

Mindezt én is alá tudjuk támasztani, mert bár nehéz mozgósítani az egyetemistákat, a könyvtári és más rendezvények is maradandó élménnyel szolgálnak a résztvevők számára. A disputa téren rendezett Girltalk számomra is meglepetést okozott. Számítottam arra, hogy előadásokat hallhatunk, utána pedig személyes tanácsadáson vehetünk részt, de arra kevésbé, hogy ennyire remek hangulatba csöppenhetünk. Rögtön pezsgővel lett kínálva minden betévedő, emellett pedig színes édességek, kávé és limonádé várt elfogyasztásra. A helyszínt kidíszítették, és az előadók saját bemutatásra szánt tárgyai is kiemelték az est témáját. A prezentációk után pedig a résztvevők 10 %-os kedvezménykupont is kaptak a Pitti szalonba.

Az előadók informatív prezentációkkal mutatták be a szakterületük, ezután pedig jöhetett a közös beszélgetés, ami közben fogyasztottunk is. Először Kelemen Éva, a Makeupwithlove sminkese avatott be minket a szakma alapjaiba, és a neki bevált termékeket is megmutatta. Ezután Soós Dóra, a Weall márka divattervezője tette tisztába a divat és trend fogalmak közti különbséget, ezt követően pedig megnézhettük legújabb kollekcióját is. Az utolsó pedig Vásárhelyi Réka volt, az esemény moderátora, és a Habfürdő blog bloggere, aki a lélekről beszélt. Hamar rávilágított, hogy bár úgy tűnhet, ez a téma nem kapcsolódik az előbb elhangzottakhoz, de fontos, hogy tisztában legyünk önmagunkkal, és legyen önbizalmunk, amire építhetünk. A saját stílus kialakításához és vállalásához elengedhetetlen, hogy ne akarjunk mindenkinek megfelelni. Mindezt saját történetével támasztotta alá, így ezután igazán családias hangulatban folytatódott az este.

Az előadók – Forrás: Egyetemi könyvtár

A legtöbben egyáltalán nem akartak még hazamenni, így kisebb csoportokba gyűlve tovább folytatódott az – immár kötetlen – beszélgetés. Mindhárman nagyon közvetlenek és humorosak voltak, így mélyebb témákról is – mint például a pályatévesztés – feszélyezettség nélkül tudtunk beszélni. A résztvevők annyira jól érezték magukat, hogy a délután fél 4-kor kezdődött esemény még este hét után is bőven tartott.

Azt mondhatjuk tehát, hogy az esemény elérte a célját, mindenki elégedetten és új ismeretekkel térhetett haza, és ebben a kevéssé tavaszias időben jól jött egy ilyen felemelő, pozitív kisugárzású este. Én nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettem őket, nagyon jól éreztem magam, és szerintem jó irányba tart a könyvtár a diákok mozgósításában. Remélem, hogy a nagyobb érdeklődés felkeltésében akár ezzel a cikkel is tudom kicsit segíteni őket, mert nekem ez az esemény teljesen feldobta a hetem. Köszönjük szépen a szuper estét a könyvtárosoknak és a fellépőknek! 🙂

És ne felejtsétek:

“Rá kellett jönnöm, hogy az, hogy
valaki kedvel-e engem, vagy sem,
csupán ízlés kérdése.

A tökfőzelék sem tehet róla, hogy
utálom.”

Vásárhelyi Réka

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.