Cluedo Book Tag

1, Miss Scarlett – A végzet asszonya
» Egy könyv, amit csak azért akartál elolvasni, mert gyönyörű a borítója, de később a tartalmát is imádtad:

Az Oculusról csak annyit tudtam, hogyan is készült el a borítója, amit mellesleg imádok, mert szép is, és nagyon tetszik, hogy egy civil kislány szerepelhet rajta, csak mert úgy néz ki, mint ahogy az író elképzelte a főszereplőjét. 🙂 Azért még mindig rá kell gyúrnom a sci-fi-rajongó énemre, mert kicsit féltem belevágni a könyvbe, mivel elég kevés kötet fog meg ebből a műfajból. Felesleges volt az aggodalmam, mert imádtam az Oculust, az egész stílusával és világával, az összes ötletével és karakterével együtt.

2, Mrs. Peacock – A társasági asszony
» Egy könyv, ami kezdetben visszafogottan indult, nem igazán tetszett, de végül elég jól kiforrta magát, és most már bármikor újraolvasnád:

Az elején, mikor belekezdtem a Jók és Rosszak Iskolájába, nem tudtam, mire számítsak. Nagyon taszítanak a meséket újraalkotó művek, mivel sok klasszikus meséért sem vagyok oda, így az átírásuk még kevésbé érdekel. De ez a könyv egészen más volt, és nem konkrét meséken alapult. Bele kellett rázódnom, de mire odaértünk az iskolába, teljesen beszippantott az egész, és faltam a lapokat. Újraolvasni nem szeretek annyira, de felolvasni szívesen felolvasnám, de terveim közt van a többi rész beszerzése is.

3, Plum professzor – A szellem embere
» Egy könyv, aminek igazán érdekes, egyedi, elvont és kissé különc a témája:

Stephen King Carrie című kötetére mindez igaz. Egy hétköznapi témát úgy ragad meg, hogy csak tátja a száját az olvasó. Pont ezért fogott meg ez a könyv, amit bártan ajánlok olvasásra.

4, Mustard ezredes – Az alfahím
» Egy könyv, amit szinte mindenki imád, de Te valamiért mégsem szeretted:

A Frigg rokkája sorozatot nagyon sokan szeretik, de nekem valahogy nem volt elég kiforrott a világ, amit kínál. Az írónő, A. O. Esther nagyon kedvelt, de én nem tervezem több művével kísérletezi, mert nekem  azt hiszem, túl romantikusak a kötetei, úgy érzem, nem nekem valóak.

5, Green atya – Az aranyifjú
» Egy könyv, ami nem az, aminek látszik (értsd: sokkal több van benne, és sokkal több meglepetést vagy éppen titkot rejt, mint ahogyan azt mondjuk a fülszöveg alapján gondoltad volna):

Az Arctalan szerelem egy édes, romantikus történetnek látszik, de miután elolvastam, sokkal többet kaptam ennél. Nagyon komoly témákat érint, és szerethető karakterei nagyon jól körvonalazottak.

6, Dr. Orchid – A zseni
» Egy végtelenül okos és körmönfont könyv, ami végül téged is meglepett, rászedett:

A Nász és téboly rögtön olyan csavarokkal kezdődött, amikre egyáltalán nem számítottam, de ez elmondható az egész sorozatra is. Böszörményi mindig kicselez, soha nem oda futnak ki a szálak, ahová én gondolom. Pontosan ezt várom egy jó krimitől.

7, Dr. Black – A méltatlanul elfeledett áldozat
» Egy könyv, amit sokan mellőznek, esetleg nem igazán szeretnek, de Te olvastad, és valamiért mindig emlékezni fogsz rá:

Nem tudom, mennyien vannak a nem tetszés álláspontján, de úgy érzem, hogy sokkal több visszhangot érdemelne a Narnia. Nem kapott elég figyelmet, és nem értékelik eléggé a sorozat mondanivalóját, pedig számomra nagyon meghatározó C. S. Lewis világa, és az igazi gyerekkort jelképezi.

8, Cluedo – A klasszikus rejtélyek játéka
» A kedvenc krimi/nyomozós/misztikus vagy rejtélyes könyved:

A már említett Ambrózy báró esetei az, amit a legjobb kriminek tartok, bár meg kell valljam, túl sok ilyen műfajú kötetet nem is szoktam olvasni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.