Outlander 3. évad – A végtelennek ígérkező utazás

Véget ért az Outlander 3. évada, ami Az utazó című könyvből készült. Ugyabár a második évad ott ért véget, hogy kedvenc párosunk elszakadt egymástól, így mindenki tűkön ülve várta a viszontlátást ebben az évadban. Kérdés volt az is, hogy hitelesen tudnak-e 20 évet öregíteni a szereplőkön. Én úgy gondolom, nem volt vele probléma.

A második évadról mostmár kijelenthetem, hogy a leggyengébb, mert az egyébként is sok dráma mellett annyira elhidegül egymástól Claire és Jamie, hogy alig kapunk valamit a kapcsolatukból – ez a könyvben nincs így. Éppen emiatt a nagyon szomorú hangulat miatt gondolok borúsan arra az évadra, mert könyvben ugyanúgy imádtam, de a sorozatban többször is elvesztettem az érdeklődésem.

Ehhez mérten a 3. évad sokkal jobb volt. Persze számítottam rá, hogy körülbelül az évad feléig biztos, hogy nem kapunk nagy találkozást, de addig sem unatkoztunk. A sorozat párhuzamosan mutatja be Jamie és Claire életét, és egy csattanót úgy hagy a végére, hogy a néző se legyen beavatva. Ez így nagyon jó volt, de a türelmem is kezdett fogyni, mert tudtam, hogy rengeteg dolog várat még magára.

Minden új szereplővel elégedett voltam, és a pici utalások is jók voltak, amelyekkel megöregítették a régieket. Nem vitték túlzásba, épp csak annyira, hogy érezzük, sok idő telt el. A nagy találkozás akkorát ütött, hogy nem bírtam ki nevetés nélkül. 😀 Aztán a következő részt teljes egészében Claire és Jamie újraismerkedésének szentelték, ami nagyon rímelt az első közös estéjükre. Szép volt, jó volt, de engem jobban megérintett egy későbbi rész, amelyben annyi szenvedély és érzelem volt, hogy nem győztük követni a hangulatingadozásokat.

A zenék, a képek és az intro most is csodaszép volt. Ebben az évadban a Karib-szigetek a végcél, és ehhez mérten változik a már jól ismert introzene is. Ami nagyon érdekes téma volt itt, az a rabszolgaság, és Geillis története is lezárul. Azért az ő részét nagyon kiemelték, aki látta, az tudhatja, hogy miért Lilith (True Bloodból) jutott róla eszembe… Claire saját kis története, amely egy szigeten zajlik, annyira a várakozásomon felül teljesített, hogy csak ámultam rajta. Nagyon szép és érzelmes rész volt, aminél nem tudja az ember, hogy nevessen vagy sírjon.

Rengeteg dolog történik ebben a 10 részben, és sok-sok szereplőt meg lehetne említeni. Lord John Grey például annyira szimpatikus volt a sorozatban, hogy elgondolkodtam, talán mégis érdekel a spinoff története. A könyvnél ez eszembe se jutott, de nagyon jó színészt választottak a szerepre. Sok mindent bő lére eresztettek, de volt, amit visszafogtak kicsit, mint például a fekete férfi történetét, akiről a könyvben sokkal többet tudunk meg. De hát a fő attrakció Jamie és Claire, és az a jó pár fülledt jelenet, amik mindig nagyon szokatlanok, de mégis édesek. 🙂 Vannak, akik félnek attól, hogy már nem lesz ugyanolyan egy-egy Jamie-Claire szexjelenet, de ez az évad szerintem meggyőzi őket arról, hogy dehogynem!

Aztán elérkezett az évadzáró, amit nem tudtam elképzelni, mert annyi dolog váratott még magára. A végtelen utazás, amiről az évad szólt, lassan a végére ér. De ez is jól meg lett oldva, minden belefért, és a legcsodásabb rész volt az egész évadból. Bár Skóciától jó időre búcsút vettünk, szerintem ez a zárórész meggyőzi a nézőket, hogy így is érdemes lesz megnézni a következő évadot. A szép képek és a visszatérő csodás zenék alátámasztják a végkifejletet, és nagyon szépen zárul vele egy korszak. Izgatottan várom a következő évadot, a könyvet már kiadták nálunk, és remélhetőleg addigra már az ötödik kötetet is olvashatjuk majd. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.