Farkas Róbert – Első könyvem az univerzumról

Kiadó:
Oldalak száma:
38
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Kiadás éve:
2017
Sorozat:
Ez a könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. 
Ez a könyv az első könyved az univerzumról.

Kétszer olvastam végig ezt a rövid kis történetet. Egyszer végigolvastuk egy barátnőmmel, aztán a 4 éves kishúgommal. Elmesélem mindkét oldalt, mert mindhárman máshogy viszonyultunk az első könyvünkhöz az univerzumról.

A barátnőm nagyon elégedett volt a kötettel, szerinte lényegretörő és érthető. A kis kiegészítő szövegeket is elolvastuk, de azokat nem csodálom, hogy csak úgy lábjegyzetben írta oda Farkas Róbert, mivel nekem is oda kellett figyelnem olvasás közben, hogy felfogjam a tömény információt.

Az illusztrációk szépek, színesek, a fő szöveg rövid és érthető, de egy picit abban is túl sok információt éreztem így egy szuszra, mert ha egy 4 éves kislánynak olvasom, aki nem sokat tud még az univerzumról, akkor szerintem ennél is jobban az alapoknál kellene kezdeni. A képek tetszettek neki, de a legjobban a bolygók kötötték le a figyelmét, így azokról lehetett volna részletesebben beszélni, mert a kishúgom még csak 4 égitestet és bolygót ismert. Viszont a részecskék, molekulák stb. érthetően és jól lettek leírva, gyermekbarát dolgokhoz hasonlította a rókaapuka a világ dolgait, de még így is azt éreztem, hogy nagyon figyel az én picúrom, viszont nem sok mindent jegyez meg abból, amit én nagyon lassan, érthetően próbálok neki adagolni.

A történet befejezése után nem is akart nyilatkozni, nem tudta összefoglalni, hogy mi volt az, amit megtanult, persze ehhez párszor még fel kellene neki olvasni, és utána biztos több mindent megjegyezne. Így első körben csak a bolygók ragadták meg a figyelmét, a képek és a rókacsalád. A kiegészítő szövegeket nem olvastuk, mert eggyel megpróbálkoztam, de az már túl sok infó volt neki egyszerre, főleg úgy, hogy a fő kérdezős szálat megszakítom velük.

Szóval úgy gondolom, hogy reális a 4-5 éves korúaknak ajánlani ezt a rövid aranyos kis történetet, de érdemes többször olvasni, megválaszolni a még felmerülő kérdéseket a kicsiknek, és inkább csak magunkat szórakoztatni az apróbetűs részekkel. Köszönöm a Kolibri Kiadónak, hogy tesztelhettük ezt a kötetet a kishúgommal. Biztosan elő fogjuk még venni, ha kicsit nagyobb lesz. 🙂

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjhszivkjhszivkjh

10/6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.