Tóth Anikó Dóra – Jobbra húzott történetek

Kiadó:
Magánkiadás, TAD
Oldalak száma:
248
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017

Szex, szerelem, Tinder. 
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben! 
Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.

Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv! 
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.

Igen, ahogy olvashatod a fülszövegben: ez a kötet három dologról szól, méghozzá a Tinderről, a szexről és a szerelemről. Pontosan ezért csaptam le rá, mivel romantikus regényt olvasni egy dolog, de mennyivel jobb már igaz történeteket olvasni ebben a témában! Méghozzá magyarok sztoriját, egy magyar író könyvében és egy olyan applikáció közreműködésével, amit bár én nem használok, mégis úgy gondoltam, semmi tartósat nem ad az emberek számára. Mekkorát tévedtem!

De kezdjük az elején. Tóth Anikó Dóra interjúk alapján összeállított egy kötetet, ami körbejárja a Tinder negatív és pozitív hatásait. Az elején borzasztó sokat nevettem és elképedve gondoltam bele, hogy ilyen emberek és első randik tényleg léteznek. Nagyon szórakoztató volt férfi és női szemszögből is olvasni az elvárásokat, az elkeseredettséget, a rossz döntéseket, de ennek az ellenkezőjét is megfigyelhettük. Volt meleg pasi is, akinek a története szerintem a legizgalmasabb, mivel bár a Tinder készítői erre is gondoltak, így van lehetősége ismerkedni, de attól még mindig nehezebb a dolga.

Mint mondtam, az applikációt ismerem, de sosem használtam, viszont nagyon okosan megtervezték, mert mindenki elégedetten írt róla, bár a hosszabb, komolyabb beszélgetések már mind a Facebookon zajlottak. A fülszöveg végén afféle marketingszövegként virít a “Ha ezt elolvasod, rögtön le akarod majd tölteni a Tindert” zárás, el is gondolkodtam, mennyit fizethettek az írónőnek ezért, de aztán rájöttem, hogy teljesen igaza van. Még én is, akinek semmi keresnivalója nincs társkereső felületen, rögtön fel akartam lépni Tinderre, mert nem hittem el, hogy ilyen jól átgondolt keretek és lehetőségek közé szorítják a magányos embereket. Ennél jobban – és még ez sem tökéletes – nem hiszem, hogy ki lehetne szűrni a pornográf tartalmat, a kamuprofilokat és alapból a nagy hazugságokat. Szóval nem csodálom, hogy az olyan elavultak helyett, mint például a Badoo, minden párt kereső a Tindert használja.

Ennyit az appról. Térjünk vissza a tartalomhoz. A kötet nem túl vaskos, gyorsan ki lehet végezni, és nagyon könnyed olvasmány. Ami egyáltalán nem baj, ilyen is kell, imádtam olvasni, akkor is, ha néha nagyon szomorú volt. Mert hát nyilván nem minden sztori végződik happy enddel. Aztán következtek a páros történetek, ezeknél mindkét fél szemszögéből végigkövethettük a jelenig, hogy hogyan is találkoztak, a Tinder segítségével persze. Bár tudtuk, hogy mind boldog véget ér, azért nagyon érdekes volt, hogy melyik részlet ragadt meg a nő és melyik a férfi fejében. Néha még teljesen másra is emlékeztek egy adott dologról. 😀 A vége felé picit kezdtem unni, hogy kétszer futunk végig ugyanazon, de nyilván a legutolsó, az írónő saját sztorijára voltam a legkíváncsibb. Én a többihez képest nagyon gyorsnak éreztem az iramot, amivel száguldottak, de ki vagyok én, hogy megítéljem? Ugyanolyan szívmelengető sztorit olvashattunk, mit az előttük megismert pároknál.

A tördelésről azt szeretném elmondani, hogy nagyjából nem is volt. Nem voltak bekezdések, ami miatt a szemem jojózott, mert egy nagy tömbnek tűnt a szöveg, hiába volt enterrel szétbontva. Pár hiba is maradt a szövegben, de az nem volt annyira vészes. Plusz még egy dolgot nem értettem: volt egy koncepció, méghozzá, hogy először jöttek az egyoldalú sztorik, utána a párosak, mégis az első páros után jött két egyedülálló történet, de miért? Nem éreztem benne a logikát. Viszont a legelején az Útmutató és a Tinder szótár nagyon jól jött, mert én sem vagyok (most már igen) képben néhány szó jelentésével.

Az biztos, hogy minden tinderezőnek szívből ajánlom elolvasásra a kötetet, de azoknak is, akik nem élnek vele, illetve akik gondolkodnak rajta, hogy letöltik az applikációt, na nekik garantáltan kihagyhatatlan. Én nagyon jól szórakoztam, egyedi és szuper ötlet ez a könyv, örülök, hogy kézbe vehettem. A kötetet nagyon szépen köszönöm a Kildarának és Tóth Anikó Dórának! 🙂

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjh

10/9

Reklámok

One thought on “Tóth Anikó Dóra – Jobbra húzott történetek

  1. Visszajelzés: A Pergamenre hányt szavak a Jobbra húzott történetekről | tothanikodora.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.