10+2 sorozat, aminek könyv az alapja

Még mindig tombol a nyár, és nekem még mindig feltett szándékom, hogy a nyaraláson kívül más elfoglaltságot is találjak nektek. 🙂 Ez a más elsősorban persze az olvasás, így most egy újabb listát hoztam. Csakhogy itt a főszerep mégiscsak a TV-sorozatoké, de az itt felsoroltak mindegyike egy könyvsorozat alapján készült. Így adott az olvasás és a tévézés is. Lássuk hát!

1. A varázslók

Még viszonylag friss sorozat A varázslók, amely Lev Grossman híres trilógiáján alapszik. Elkezdtem nézni az első könyv után, és annyi biztos, hogy jobban kihasználja a varázslást a rendező, mint maga az író. Sajnos nekem túl sötét és melankólikus volt, de sokan szeretik, így méltó helye van a listán.

2. Vámpírnaplók

Manapság nagyon elterjedt, hogy a többrészes könyvsorozatokból inkább készül TV-sorozat, mint filmek, mert így több dolog belefér, nincs igazán korlátja a dolognak. De most még nincs túl sok ilyen, így egy régi klasszikust, a Vámpírnaplókat muszáj megemlítenem, mert ennek a trendnek első képviselői között volt, és elég bő lére is eresztették a sorozatot, aztán még nem is beszéltünk a kiegészítősorozatokról. Szóval egy darabig el lehet vele ütni az időt.

3. Amerikai istenek

Talán a legfrissebb ezen a listán az Amerika istenek, amely Neil Gaiman kötetéből született meg. Az első évad már lepörgött, és azért meglátszik rajta, hogy csak egyetlen kötetre épül, ezért lassan haladnak az események, hogy a 2. évadra is maradjon valami. Egyébként nagyon látványos és egyedi hangulatú sorozat, csak ne várjátok, ha nem olvastátok a könyvet, hogy bármit is értsetek az eseményekből. 😀

4. Trónok harca

A Trónok harca szerintem a leghíresebb innen, és éppen most kezdődött el a 7. évad, minden hétfőn izgatottan várhatjuk az újabb részeket. A hírek szerint ezen kívül már csak egy évad várható, és nagyban el is tértek már a könyvektől, de nagyon erősen tartja az első helyet a sorozatok között.

5. Outlander

Diana Gabaldon könyvsorozatának eddig két részét filmesítették meg, szeptemberben pedig jön a 3. évad. Csodaszép, nagyon igényes sorozat lett, a zenék is nagyon jók benne. A szereplőgárdával is elégedettek lehetünk, nagyon skót az egész, és a történet odaszögez a képernyő/könyv mellé.

6. Shadowhunters

Sok Végzet Ereklyéi rajongó kampányol a sorozat ellen, mert bár a könyvek első részét megfilmesítették, a többit már nem, és ezért megpróbálkoztak inkább sorozat formájába önteni a Shadowhunters sztorit. Az első évad tényleg nagyon béna lett, és Claryt mindenki megverné, de aztán összekapja magát a sorozat, és a második évad már egészen jó. Persze itt sem követik szorosan a könyv eseményeit, de a lényeg azért megmaradt.

7. True Blood

A True Blood vámpíros sorozat 2014-ben véget ért a 7. évaddal, és azt nem tudom, hogy mennyire volt hű a könyvekhez (csak az első részt olvastam, de az szóról szóra ugyanaz volt, mint a sorozat), de az egyik legkeményebb vámpíros sztori volt, az biztos. Az első évadot kicsit túl fiatalon láttam, nagyon ledöbbentett, mivel nem olyan kedves vámpírok és más lények szerepeltek benne, mint az Alkonyatban. 😀 Amit csak el tudtok képzelni, az mind benne van: szex – mindenféle, lények – mindenféle, drogok – mindenféle, aztán bálványimádás, vér, vér és vér, és az egész sötét, durva, de mégis nagyon jó.

8. Orange is a the new black

Bizony a híres, most is futó börtönös sorozat is könyveken alapszik. Nőkről szól, és itt sem takargatnak semmit a börtönéletből. Eddig 7 évada jött ki, de mivel én nem nézem, így nem tudom, hogy lezárult-e már, vagy még számíthatunk további évadokra.

9. Sherlock

A híres és örökzöld Sherlock Holmes történeteknek már számtalan verzióját láthattuk, de nekem ez tetszik a legjobban. Főszereplőnket Benedict Cumberbatch alakítja, méghozzá nagyon is jól. Eddig 4 évaddal számolhatunk, de egyet kivéve mindegyik csupán 3 részes.

10. A búra alatt

Stephen King két kötetes története 3 évadra volt elegendő. A búra alatt 2015-ben befejeződött, de nagy klasszikus, így érdemes megismerkedni vagy a sorozattal, vagy a könyvekkel.

+2 Tizenhárom okom volt, Big little lies

És legvégül nem hagyhattam ki két kedvencem, akikről már bőven esett szó EBBEN a bejegyzésben, de mégiscsak friss minisorozatok és könyveken alapulnak, így mindenképpen helyet érdemelnek itt, és érdemes megnézni őket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.