Keszi Bálint – Banánrevolver

Kiadó: Underground

Oldalak száma: 174

Borító: Puhatáblás, ragasztókötött

Kiadás éve: 2015

A Banánrevolver ördögi korrajz a mindennapi emberről és arról a világról, ami kiszolgálja pusztító igényeit. Egy utazás, amely a fogyasztói társadalom gyökeréig hatol, és élő egyenes adásban mutatja be önmagunk, kapcsolataink és környezetünk külső és belső haldoklását. 
Vészjelzés, segélykiáltás, ugrani készülő idegen a hídról, aki azt akarja, hogy az emberek minden szavára odafigyeljenek, mert valós problémákról beszél.

Csak Rajtatok áll, hogy meghalljátok-e vészjósló szavait…

Egy feltörekvő magyar írónk, Keszi Bálint könyvbemutatóján vettem részt anno, mikor bemutatásra került az új kötete, a Banánrevolver. Sajnos a friss, még nem közismert íróknak egyáltalán nincs könnyű dolga Magyarországon. Nem elég, hogy rengeteg pénz kell ahhoz, hogy nyomtatásban láthassák viszont a művüket, de ezután a kiadók nem adnak segítséget ahhoz, hogy terjesszék, a közfigyelem elé emeljék ezeket a könyveket. Ez a legnehezebb rész, és erre tökéletes mondjuk a Kildara csapata, mert mi mindig szívesen olvasunk még nem közismert íróktól is. Így hát szeretnék most egy olyan kötetről írni nektek, aminek írójában rengeteg lehetőség van, csak sajnos nincs még a köztudatban.

Ebben a kötetben prózákat és verseket egyaránt találhatunk, többször elkapott a slam poetry stílusú írások ritmusa is. Nagyon változatos történetek gyűjteménye, a kötet 3 részre van osztva: Utolsó éj, Ködös éj és Végtelen éj. Kiemelném a bátor kivitelezéseket, például van egy Üresség című mű a könyvben, ami szó szerint ennyi, a cím alatt a fehér lapot láthatjuk. Több kedvencem is volt, nagyon személyes hangvételű A Mókamester halála című történet, aminél úgy éreztem, hogy az író saját barátja történetét meséli el nekünk.

A borító nagyon szép és egyedi, illik a könyv témájához, ezt Bálint testvére, Keszi Dániel készítette. Mivel a kötet az Underground kiadónál jelent meg, és gondolom így sem volt olcsó, a korrektúrát nem szakember végezte. Ez viszont sokszor feltűnt nekem, bántotta a szemem jó pár hiba, ezért érdemes rendes korrektort felkérni, megfizetni vagy korrektor ismerőst megkérni a szöveg átfésülésére, mert a hibák rontanak az olvasási élményen.

De ami sokkal jobban zavart, az a tördelés volt. Tudom, hogy nagyon ügyesen lehet rövid karakterszámból vastag kötetet készíteni, de sokszor megjegyeztem már, hogy ne akarjunk ezzel csalni. Ha ennyi, akkor ennyi. Mert itt nagyon látszott az óriási sorköz a szövegben, szét volt húzva az egész és emellé olyan helyeken lett tördelve a szöveg, ami csak zavart okozott nálam olvasás közben. Van, hogy egy vers mindhárom versszaka külön lapon van, de csak a lap negyedét töltik ki. Miért? Így mindig azt hittem, hogy itt véget ér a mű, aztán lapoztam és háromnegyed üres oldal után a másik oldalon folytatódott a sztori. Ez indokolatlan és pazarló, bár nem hinném, hogy az író tehet róla.

A tartalommal elégedett voltam, nagyon eltalált, friss és világos írások, bár néha a csattanó nem talált arcon, máskor pedig úgy éreztem, nem olvastam még hasonlót. További jó munkát és kitartást kívánok Keszi Bálintnak, úgy gondolom, érdemes folytatnia és nagyobb hangsúlyt fektetni a marketing részbe, hogy több emberhez eljusson a munkássága.

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjh

10/8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.