A 10 legromantikusabb könyv a molyon

Mivel Valentin nap van, ezért nem maradhat el egy, a szerelmesek ünnepéhez kapcsolódó bejegyzés sem. A mai posztban a moly.hu-s értékelések alapján elhoztam a TOP 10 legromantikusabb regényt. Szóval, ha esetleg nincs programotok mára, nyugodt szívvel tudom ajánlani a következő könyveket egy kis pihenéshez a cseppet sem kellemes téli időben.

covers_371552

1.Böszörményi Gyula-A Rudnay-gyilkosságok

Ehhez szerintem nem is kell semmit fűznöm, ez a csodálatos regény nem csak ebben a kategóriában, de a kortárs és a krimi besorolásban is első helyet zsebelt be. Bővebb értékelésemet ITT olvashatjátok róla.

covers_399171

2.Böszörményi Gyula-Ármány és kézfogó

Jelenleg éppen ezt a kötetet olvasom, amely úgy gondolom, hogy csakis azért nem szárnyalta még túl a második részét, mert még nem mindenkihez jutott el a folytatás. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több romantikát fogunk kapni ebben a részben, és számomra nagyon jó hír az is, hogy a sorozat ezzel a kötettel nem ér véget.

covers_420529

3.Sarah J. Maas-Árnyak királynője

A romantikus harmadik hely mellett ugyanilyen eredményt kapott fantasy kategóriában is. Ez a kötet az Üvegtrón sorozat utolsó része, és bár még nem olvastam, de az első résztől elég nagy hírnévre tett szert a sorozat. Még az is lehet, hogy valamikor kezembe kapom őket.

covers_411444

4.Lakatos Levente-A pillangók ébredése

Lakatos Levente Szigor sorozatának második részéhez már nekem is volt szerencsém (ITT olvashatjátok), és nem csalódtam. Túlszárnyalta az első kötetet, és megérdemli a dobogós helyet a romantikusok listájában.

covers_269012

5.Rick Riordan-Az utolsó olimposzi

Percy Jackson és az olimposziak klasszikus sorozatának záró kötete elfoglalta az 5. helyet, és bár én csak az elsőt olvastam még, nem gondoltam, hogy ennyire elmozdul a történet a romantika irányába. Ez persze nem baj, még meg is hozta a kedvem a sorozat folytatásához. Emellett 5. legjobb fantasy és 7. legjobb kortárs mű is a molyon.

covers_378131

6.Sarah J. Maas-A Court of Mist and Fury

A tüskék és rózsák udvara című, szintén Sarah J. Maas sorozatnak még csak az első része jelent meg magyarul, de 2. része, ami 2017. május 2-ára várható, máris helyet hódított magának a romantikusok listáján. A szavazások alapján 99%-ot kapott, így joggal mondhatjuk, hogy az írónő tényleg tud valamit.

covers_373208

7.J. Goldenlane-Holdnak árnyéka

A napnak fénye ciklus második kötete a 8. legjobb fantasy és az első! legjobb sci-fi a molyon. Még soha nem hallottam a sorozatról, de nagyon ígéretesnek tűnik.

covers_278359

8.Ilona Andrews-Magic Breaks

Ilona Andrews sorozatának még csak az első kötete érhető el magyarul Pusztító Mágia néven, de a Magic Breaks kötet már a Katie Daniels sorozat 7. része. Magyar megjelenésének dátuma egyelőre ismeretlen, így aki beleszeret ebbe a sorozatba, készüljön fel, hogy angolul kell folytatnia az olvasást.

covers_410303

9.Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan-Örök éjre szánva

Cassandra Clare Árnyvadász Akadémiájáról szóló rövid történeteiből ez az utolsó előtti, de én eddig csak az első kettőt olvastam. Simonról és kalandjairól szól, és ha egymás mellé rakjuk a köteteket, a borítójuk egy nagy képet ad ki. Külföldön egyben is kiadták a 10 részes sorozatot, amit jobbnak is tartok, mivel így szétszedve egy kötet legjobb esetben is 100 oldal.

covers_142379

10.Nalini Singh-Kiss of Snow

A rengeteg résszes büszkélkedő Psy-Changeling 10. része a Kiss of Snow, de sajnos magyarul még egyik kötete sem érhető el. Az írónőnek viszont több híres sorozata is van, mint az Egy világ-két faj-állandó küzdelem, vagy az Angyali vadász című.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.