Mary Alice Monroe-Nyárutó (Nyári emlékek 3.)

covers_403620Kiadó: General Press Kiadó

Oldalak száma: 424

Borító: KARTONÁLT

Kiadás éve: 2016

 

Amikor a nagyanyja meghívja magához Harpert és nővéreit a dél-karolinai tengerparton álló házába, a zárkózott, munkamániás lány csak egy hétvégét akar maradni nála. Ám miután összeveszik zsarnokoskodó anyjával, úgy dönt, az egész nyarat a szigeten tölti. Az új környezetben azonban nagyon elveszettnek érzi magát: sehová sem tartozik igazán, és rádöbben: nem tudja, mit is kezdjen az életével. Ám ahogy telnek-múlnak a napok, a testvéreivel mind jobban egymásra, illetve önmagukra találnak, a nyár végére pedig Harper biztos lesz abban, hogy sorsa a festői szépségű tengerparthoz és a nagyanyja házához köti. Ahhoz azonban, hogy valóra váltsa álmait, sok akadályt kell még leküzdenie. Vajon lesz-e elég ereje, hogy kiálljon magáért, illetve elég bátorsága ahhoz, hogy megnyissa a szívét a családtagjai és egy nem mindennapi férfi előtt, aki mellett igazán boldog lehet?

Ez a kötet egy sorozat harmadik, de nem befejező része. Azt hallottam, hogy ettől függetlenül olvashatóak a kötetek külön is, teljesen érthetőek lesznek. Ez azért van így, mert az első három könyv a három főszereplő nővérről szól, az ő életüket követhetjük nyomon. Ebben a részben Harperét, aki egy számomra nagyon kedves témát boncolgat.

Egy új nap bontogatta szárnyait, mintha csak egy üres lap lenne, amit nem kell töltenie szavakkal, gondolatokkal, a saját érzéseivel.

Harper története nagyon tetszett, igazán szívmelengető volt az írásról olvasni, aztán pedig bejött a képbe Taylor is, aki pedig a költészetről mesélt nekünk. Mindketten nagyon szimpatikusak lettek számomra, mindenféle problémájukkal együtt. De néha-néha megtörte ezt a mesés kis szerelmi szálat valami keserű dolog. Carson nagyon negatív szereplő volt végig a történet során, senkire nem volt tekintettel, és folyton csak irigykedett másokra. A saját életét meg sem próbálta rendbe tenni, csak a legvégén. Dora szála háttérbe szorult, de az körülbelül megoldódni látszott, tehát már csak a boldogabb végkifejletet láttuk belőle.

Akit nagyon nem szerettem az James nagymama volt, és az sem tetszett, hogy Nagyi, kivetkőzve magából, lesüllyedt a másik szintjére. Borzasztóan felszínes és konok karakter volt James nagymama, és ehhez képest a történet végén megfigyelhető óriási pálfordulás hihetetlennek látszott. Pedig milyen jó lett volna, ha rögtön ilyen az egész és kimarad ez a gyomorfogató sznobizmus. Ezek a részek engem mindig elkedvetlenítettek a folytatásról, de ez nem csak az általam nem kedvelt karakterre igaz, hanem az összes karakterre.

Végig úgy éreztem, hogy az írónő eltévesztette a kort, mert ne mondja már nekem senki, hogy bárki is használ még táviratot manapság. Felnevettem ennek az abszurditásán. Emellett az lehetséges, hogy az én tudatlanságomból fakad, hogy jó nevű családok szerintem nem viselkednek ilyen őskorian, de nekem ez is nagyzolásnak hatott inkább, mint valós elköteleződöttségnek a tradíciók iránt. Szóval ez a körítés nekem álszent volt, és ezáltal vesztett a történet a hitelességén, de emellett a történetszálak jók voltak. Georgina is egy utálatos, egysíkú karakter volt, és túl kegyetlen is, de legalább nem kapott sok szerepet.

A Harper szerelmi szál felkeltette az érdeklődésem, de ez a borzasztó kapkodás teljesen lelombozott. Miért kellett ennyire sietni a dolgokkal? Főképp, hogy elvileg lenne itt Taylor részéről egy bökkenő, de az, bár problémákat okozott az elején, gyorsan el is illan a végére. Szóval az egész kissé gyorsan lezavartnak tűnt, aztán pedig ezt az érzést erősítette a többiek történetének szintén gyors lekerekítése is.

Érdekes történet volt, de a számomra fontos és érdekes problémák túl könnyen lettek elintézve, és kíváncsi lettem volna Harper további karrierjére is. A sorozat ezzel a kötettel viszont még nem ért véget, ugyanis előkészületben van a folytatás, de az a fülszöveg alapján engem már nem fogott meg annyira.

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjhszivkjhszivkjh

10/6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.