Lucinda Riley – A hét nővér

covers_411945

Kiadó:
Oldalak száma:
488
Borító:
FÜLES, KARTONÁLT
Kiadás éve:
2016

Maia és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki.

1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt hamar magával ragadja a Montparnasse művésznegyedének pezsgő forgataga, de arra ő sem számít, hogy egy szobrásszal való véletlen találkozás gyökeresen felforgatja majd az életét.

Lucinda Riley A hét nővér-sorozat első kötetében mesterien szövi össze két fiatal nő történetének szálait, akik egy számukra idegen, mégis vonzó városban az őket foglalkoztató kérdésekre keresve a választ, gyógyírt találnak a lelki sebeikre, és felfedezik az élet szépségét.

Már a legelején okozott meglepetéseket a kötet, mivel a címe alapján arra gondoltam, biztos mind a hét nővér történetét megismerjük majd benne. Természetesen ez nem így történt, ebben a részben csak Maia, az első lány életét követjük végig, de jó hír, hogy a további kötet szépen lassan mindegyik testvér történetét feldolgozza majd.

Tehát a sztori ott indul, hogy a nővérek édesapja meghal, és mivel örökbefogadott gyerekek, ezért megkapják a lehetőséget arra, hogy utánajárhassanak a vér szerinti szüleik kilétének. Maia él ezzel a lehetőséggel, és egyszerre csak Brazíliában találjuk magunkat. Ez számomra teljesen új környezet és kultúra volt, mivel soha nem olvastam még róla, és nagyon megtetszett. A következő meglepetést az okozta, hogy kiderült, a kötet két szálon fut. Méghozzá Maia dédanyjának szerelmi története az, amibe a lány néhány levélen keresztül beleláthat. Ezek a részek engem teljesen magával ragadtak, néha alig bírtam letenni a könyvet, és sokat bosszankodtam a rendszer vérlázító szabályai miatt. Nagyon jó volt, odaszögezett és ennek a szálnak a vége is teljesen jól lett megoldva.

Emellett Maia jelenbéli eseményei kicsit lehűtötték a kedélyeket, időhöz és levegőhöz engedték az olvasót, bár itt is voltak történések rendesen. Ennél a résznél szerintem nem kaptunk elég időt arra, hogy teljesen belehelyezkedjünk a szituáció komolyságába, vagy az is lehet, hogy Maia kimért viselkedése volt az, ami minket is kizárt az érzelmi hatásból. Kissé túlzásnak éreztem Floriano jelentőségét, de kétség kívül pozitív karakter volt. Nagyon tetszett, hogy a Cristo-szobor megépítését is belekeverte az író a történetbe, mindig örülök, ha van efféle történelmi fűszerezettsége a cselekménynek.

A végével is elégedett voltam, de az az utolsó mézes madzag, amit elhúzott az író az olvasó előtt, számomra nem volt igazán érhető, eléggé indokolatlannak tűnt, bár tudom, hogy a célja a következő kötet felvezetése volt. Mindenesetre ez a történet nagyon jól sikerült, a megzavaró elírási hibák néha rontottak az olvasási élményen, de semmiképp sem ment a történet élvezhetőségének kárára. Sok megválaszolatlan kérdés maradt még, amelyek válaszára remélhetőleg a folytatásban bukkanhatunk majd rá.

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjh

10/8

(A borító is tetszett, pedig nem szeretem a sárgát. De minden helyet kapott rajta, ami fontos, és nem tört a gerince, jó volt a kezemben tartani.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.