Lisa De Jong – Amikor esik…

covers_369180Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Oldalszám:
368

Borító:
kartonált

Kiadás éve:
2015

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem.

És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el.
Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam.
Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe.
Megsebeztek.
Megmentettek.
És reményre leltem.
Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat…
Újra.

Amikor esik az eső, gondolj rám!

Megvallom, borzasztó idő tombolt, mikor a Libriben ezt a könyvet tettem a kosárba, és ehhez hozzájárult az a tudat, hogy esőben olvasni egy ilyen könyvet hangulatos lehet. Az is volt, és nekem tetszett, hogy nagy szerepet kapott az eső, biztosan sokan megkedvelték a könyv miatt a rosszabb időjárást is. Én egyébként is szeretem, ha esik.

Hezitáltam, mert a vörös pöttyös jelzés mindig elbizonytalanít. Persze az Outlanderig az arannyal is így voltam, de most nem sikerült pozitívan csalódnom. Sajnos rá kell jöjjek, nem igazán nekem valóak már ezek. Nagyon sok jót hallottam az Amikor esikről, de nem hozott túl sok újdonságot a történet. Én nem erősítem az óriási rajongótábort, a szemem végig száraz maradt. De lássuk részletesebben, mit tapasztaltam.

Szeretném látni, hogy néha mosolyogsz.

A történet in medias res beleugrik a közepébe, ami nekem nyilván főleg azért tetszett, mert nem akartam átélni a gimis élet újabb klisés felvázolását. Ebből a későbbiekben sem kaptunk sokat, ezt értékeltem. Viszont kicsit túl depressziósra sikerült az eleje, és persze mi nem tudjuk átérezni, milyen megélni egy traumát, csak ha már átéltük, de nekem soknak bizonyult a szomorkodás. Eltelt két év, és az egy dolog, hogy Kate eltaszít magától mindenkit, de az, hogy ezért az álmait és a szerelmét is feladja, az nekem egy kicsit indokolatlan. Tény, hogy nem így kellett volna csinálni, valakivel meg kellett volna osztania a gondját, és akkor ez mind kiküszöbölhető. Aztán jön Asher, aki tényleg nagyon jó pasi, én is kedveltem, amiket csinált, de nekem valahogy ez a rész rövid volt. Nem tudta az írónő elhitetni velem, hogy ennyi idő alatt ilyen szoros kötelék keletkezett közöttük. Ezt erősítette az, hogy Kate mindig csak azt a 3-4 dolgot tudta felidézni, ami történt a könyvben, és gyenge utópróbálkozásként éltem meg, mikor egy már olvasott részt visszaemlékezésben még kiegészített az írónő. Ilyen nincs. Ha még ez és ez megtörtént aznap, akkor azt akkor kellett volna beleírni.

Ami még gyenge magyarázat volt és ezért sem fogadja el senki a befejezést az az, hogy Kate az elején állítja, hogy Asherbe szerelmes, míg Beau csak a barátja, majd SPOILER Asher után megfordul a kör, és hirtelen Beau lesz élete szerelme, míg Asher csak a lelki társa. Ez elég hihetetlen, főleg mert Beau már az első percben kiöntötte a szívét, és ha tényleg annyira szereti Kate, akkor nem utasítja el SPOILER VÉGE. Ettől függetlenül én bírtam Beau-t és a vége is szép volt. Talán mert tudtam, hogy így fog végződni, vagy mert Asher szerintem nem kapott elég sok időt, hogy kiszorítson mindenki mást a szívemből, de nekem nem volt problémám a végével.

Nem tudom, mi az oka, de az a hely már nem őrzi azokat a boldog emlékeket, mint kicsi korunkban. Amikor legutóbb kint voltunk, kiterítettem előtte a szívem, és biztos vagyok benne, hogy még mindig ott van, eltemetve a homokban.

Aztán sajnos voltak dolgok, amiket olvasva a szememet forgattam, mert annyira klisések voltak. Ilyen az – és talán ezt utálom a legjobban -, mikor az írónő vesz egyetlen mozdulatot, amit aztán az összes szereplőjének odaad, így minden egyes ember Kate állcsontját simogatta a hüvelykujjával… Eléggé untam már. Aztán ott az anyja, akinek nem volt kiforrva a jelleme, mert az elején egy rossz anyát láthattunk, aki nem létesít kapcsolatot a lányával és még ő van megsértődve, ha a lánya nem azt a fiút választja, akit ő akar, aztán a végére hirtelen a legjobb anya, aki mindig ott áll a lánya mellett, bár még itt is volt egy-két furcsa mondata, amiben nem sok kedvességet láttam. Plusz ugye Kate, aki állandóan magát hibáztatja mindenért, ami szerintem abszurd, és jellemzője még, hogy úgy gondolja, nem kell ő a kutyának se. Azért nagyon rossz, hogy minden második női karakter lebecsmérli magát, mert nagyon nem jó példát mutat az olvasóknak. Azt hiheti az ember, hogy csak akkor jön a lovag és választ téged, ha nincs önbizalmad, nincs társasági életed és szürke egérke vagy. Pedig nagyon nem.

A vége kiszámítható volt, mint már mondtam, én rögtön tudtam, hogy fog végződni, és nem örültem neki. Ez a téma borzalmas és mégis egyre több és több könyv születik róla. Rossz érzésem lesz tőle, mert belegondolok, én mit csinálnék, ha ez történne egy szerettemmel. Ebből nem is tudnak sokkal többet kihozni már, lásd SPOILER az élj a kedvemért, élj jól, lépj tovább tanácsokat, amikről rögtön a Mielőtt megismertelek jutott eszembe SPOILER VÉGE.

Egy nap feleségül megyek ehhez a fiúhoz. Nem holnap, nem a jövő évben, de egyszer. És vele élek, míg meg nem halunk.

Mindettől függetlenül ez egy nem túl hosszú lélegzetű, romantikus könyv, amit egyszer szívesen elolvastam, de valószínűleg többször nem fogom. Velem sok mindent nem tudott elhitetni, és nem érintett úgy meg, ahogyan másokat, de biztosan rám is nagyobb hatást gyakorolt volna, ha ez az első ilyen könyvem és ha kicsit fiatalabban olvasom. Voltak benne jó pillanatok, de nem lett volna a kárára, ha kicsit több időt kapnak a szálak ahhoz, hogy ki tudjanak bontakozni.

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjhszivkjhszivkjh

10/6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.