John Green és David Levithan – Will & Will

covers_345988Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalszám: 304 oldal
Megjelenés: 2015.
Kötés: Ragasztott
Sorozat: Dream válogatás

Will Grayson megismerkedik Will Graysonnal. Az egyik fiú okos és különc, akinek egyik alapszabálya: mindentől és mindenkitől tartja a távolságot. A másik dühös és depressziós, életének egyetlen fénypontja egy internetes barátság. Egy hideg éjszakán Chicago egyik legfurcsább pontján a két fiú útja keresztezi egymást. Ettől a pillanattól kezdve világaik összekeverednek, az életük visszavonhatatlanul egybefonódik.
A Chicago különböző kertvárosaiban lakó két Will Grayson mintha nem is ugyanazon a bolygón élne, pedig Evanston nincs is olyan messze Naperville-től. Amikor a sors ugyanarra a meglepő helyre sodorja őket, a két fiú azon kapja magát, hogy hirtelen minden a feje tetejére áll, szembesülnek elkövetett hibáikkal, és esélyt kapnak a változtatásra. Régi és új barátaik – köztük a nagyon nagy és nagyon csúcs Mini Cooper, vérbeli focista és káprázatosan tehetséges musicalszerző – segítségével a két Will végül úrrá lehet szívügyein, mi pedig tanúi lehetünk egy olyan zseniálisan szuper gimis musicalnek, amelyhez foghatót még nem látott a világ.

Legelőször is had említsem meg, mennyire nem tetszik a borító. Nem viccből választottam pont ezt a könyvet a reading challenge listámon az Egy könyv, aminek nem tetszik a borítója ponthoz. Rögtön az jutott eszembe, hogy ez a csillagainkban a hiba egy részlete. A fekete hajú srác a vak barát, a másik meg Augustus. Sőt, ebben majdnem biztos is vagyok. És ez így nem tetszik. Aztán belső borítója is van, aminek meg semmi köze a történethez, szóval totál random az egész.

Ettől függetlenül a történet könnyed volt és érdekes. Régóta szerettem volna olvasni melegekről, bár ebben a kötetben egyáltalán nem ezen volt a fő hangsúly. Elhanyagolhatóak voltak olyan kézenfekvő problémák, mint mit szólnak majd a suliban, aztán meg a szüleim, milyen nehéz így az életem, hogy találok így rá a szerelemre.

Vagyis igazából a fő téma pont a szerelem volt. Mind hetero és mind homoszexuális oldalról. Na meg a musical. Attól persze féltem, hogy most mi lesz ez a gagyiság a végén, de nagyon pozitívan csalódtam.

willéswill

Szóval Will Grayson és Will Grayson életét láthatjuk. Az egyforma név nálam plusz pont, naponta szenvedek a Tóth Evelinek végtelen hálójában. Az egyik Will két szabály alapján éli a szürke kis életét, míg a másik depressziós és nem látja értelmét a létezésnek. Sajnos erre rá is tesznek egy lapáttal, ami a történet szempontjából fontos és szerintem izgalmas rész volt. A fiúk jellemét alátámasztja az írásmód is, bár kicsit túlzásnak éreztem, hogy az egyik Graysonnál nincsenek nagybetűk. A párhuzamos cselekményszálakat is értékeltem, de mivel két író írta, így nem hiszem, hogy olyan nehéz dolguk lett volna. 😀 Valószínűleg nem csak én gondoltam azt, hogy a két Will fog összejönni, de ez nem így történt.

„Elég őrült nap volt ez minden Will Grayson számára.”

Mert van egy másik fontos szereplő, aki testével és jellemével is eltakarja a többi szereplőt, ő pedig Mini Cooper. Aki meglepően jó musicalt írt. De komolyan, én mindenféle Glee-s dologra számítottam, meg aggódtam, hogy hogy fogja a könyv visszaadni a zenét, és teljesen jó volt. A szövegeket imádtam, és bár a cselekményben kevés volt a fantáziára bízva, ettől függetlenül igazán élveztem.

DSC_3697

Az egész bár gimis történet, mégsem éreztem azt egy percig sem, hogy klisékbe és közhelyekbe futnék. Volt benne hetero kapcsolat és meleg kapcsolat is, koncertek, korhatár kijátszás, szexshop, internetes ismerkedés meg minden olyasmi, amivel először találkozunk ilyen idős korban. Tetszett az egyedisége annak a résznek, ahol a két világ összeolvad és Will Grayson megismerkedik Will Graysonnal.

A legvége nekem nem volt annyira indokolt, nem értettem pontosan mit akar elérni ezzel Will, és hát lezárva sem volt teljesen, de azért legalább az egyik Will végigment egy erős változáson. Nagyon hülyén hangozhat, de nekem kicsit kevés volt a meleg kapcsolatokba való betekintés. Ettől függetlenül cseppet sem unatkoztam, és jól esett végre valami olyan gimis történetet olvasni, ami túllendül a kliséken. Egyszer olvasható történet, de mégis örülök, hogy elolvastam.

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszivkjhszivkjhszivkjh

 10/7

Reklámok

3 thoughts on “John Green és David Levithan – Will & Will

  1. Ezt mindenképpen el kell olvasnom – már egy ideje szemezgettem is vele a könyvesboltban, mert amihez John Green-nek köze van, az csak jó lehet, imádom a stílusát. 🙂

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.