Valentin napi könyvajánló

Mivel egyre közeleg a Valentin nap, kicsit kutakodtam az interneten. Sokszor olvashatunk az adott ünnepnek vagy évszaknak megfelelő könyvajánlókat, de eddig még nem találtam olyan Valentin napit, ami minden igényemnek megfelelt volna. Elvégre figyelembe kell venni, hogy nem mindenki él párkapcsolatban, aki pedig abban él, annak nem sokszor ajánlanak pároknak megfelelő könyveket. Ezen próbálok segíteni ebben a bejegyzésben.

Szingliknek összeválogatott könyvek kategóriákra osztva

xjx

Valentin napi kötetek

Rachel Gibson –  Valentin-nap és egyéb őrültségek (Hokisok 3.)

A Hokisok sorozat tipikus romantikus történet. A harmadik része kifejezetten a Valentin napról szól, és most jelent meg a legújabb, Szerelmi katasztrófák címet viselő negyedik rész is. Könnyed olvasmány a szerelem napján.

Meg Cabot – Valentin-napi meglepetések (A neveletlen hercegnő 7 és 3/4.)
Valamennyien jól ismerjük A neveletlen hercegnő történetét, és nem is meglepő, hogy szintén van Valentin napi kötete is a sorozatnak. Rövid, csupán 76 oldalas humoros kis történet, nem csak Valentin napra.

wezazy

Szenvedélyes NA könyvek

C. J. Roberts – Fogoly a sötétben (A sötét páros 1.)

Nem szeretném ismételni magam, hiszen a legutóbbi kritikám A sötét páros három kötetéről szólt. Ha kicsit durvább, érzelmileg felkavaró NA könyvre vágysz, a Fogoly a sötétben tökéletes választás.

Sherrilyn Kenyon – Álomszerető ( Sötét Vadászok 1.)

Julian arra ítéltetett, hogy a nőket szolgálja, mint szexrabszolga. Ám az ő vágyai soha nem teljesülhetnek be. Vele sodorja össze a sors Grace-t, és egy szenvedélyes történet bontakozik ki közöttük. Az álomszerető önmagában is megállja a helyét, de ha még több hasonló könyvre vágytok, a Sötét Vadászok sorozat további 6 hasonló történetet tartogat nektek.

Kresley Cole – Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 1.)

A Vámpíréhség egy vérfarkas-vámpír háborúról szól. Lachlain, a klán fejedelme minden áron meg akarja találni azt a lányt, aki forrongó dühét csillapítja majd. Mikor rátalál, nem bír ellenállni a vér szagának, még akkor sem, mikor kiderül, hogy a kiszemelt lány egy vámpír. Kettős játék kezdődik meg, amelyben mindkét fél harcol egymással és saját érzelmeikkel is.

J. A. Redmerski – A soha határa ( A soha határa 1.)

Az én listámon is türelmesen vár A soha határa sorozat. Nagyon sok pozitív véleményt olvastam róla, bár a fülszöveg alapján egy tipikus NA könyvről van szó. Mindenesetre ő is megérdemel egy esélyt a szerelem napján. 🙂

Marie M. – Hancúrcica társra talál

A Hancúrcica társra talál című könyv blogbejegyzésekből állt össze, amelyek Marie M., egy magyar írónő szingli életéről, gondolatairól szólnak. Belemélyedhetünk az online társkeresés izgalmaiba, és rengeteg szenvedélyes kalandot élhetünk át a főszereplővel.

g5gb

Sírós romantikusok

Jojo Moyes – Mielőtt megismertelek

Jojo Moyes könyve a 2. legjobb romantikus, és a 6. legjobb kortárs könyv a moly.hu-n. Így – bár sajnos még nem olvastam -, de bátor szívvel tudom ajánlani nektek. Hamarosan érkezik belőle a film is, így én azt ajánlom, hogy még előtte vegyétek a kezetekbe a kötetet. Vigyázat, vízálló szempillaspirál ajánlott!

Lisa De Jong – Amikor esik… (Eső 1.)

Az Eső sorozat első része – bár folytatása egyelőre nincs – szintén várólistás nálam. Úgy tudom, önmagában is egy lezárt mű, amihez szintén nagyon sok zsepit és magányt javasolnak az olvasók. A könyv garantálja a legközelebbi esőzéshez társított gondolataid.

Audrey Niffenegger – Az időutazó felesége

Gondolom elegetek van már belőlem, és a hatalmas rajongásomból e könyv iránt. 😀 De lássuk be, nem hagyhattam ki. Tökéletes szerelmes sztori, és nem a tipikus rózsaszín felhőbe burkolt mézgleccser. Minden problémájával együtt – ami ebben a szerelemben akadhat – nagyon szép könyv, és igen, akár sírni is lehet rajta.

jherhy

Szimpla romantikusok

Fejős Éva – Mert nekünk szeretnünk kell egymást

Fejős Éva hazai írónőnknek rengeteg romantikus könyve jelent már meg. Akkor miért pont ez került fel a listára?Azért, mert imádom a címét és elvileg a többi Fejős Éva kötet közül is kiemelkedik a furcsaságával. Kíváncsi vagyok a stílusára, és ha már magyarok vagyunk, akkor olvassunk hazai íróktól is!

Nicholas Sparks – Menedék

Szerintem mindenki ismeri Az utolsó dalt és a Szerelmünk lapjait. Pont ezért egy olyan könyvet választottam Sparks-tól, ami nem annyira közismert. Ez pedig a Menedék, ami egy keserédes női sorsot mutat be az olvasónak. Én minden percét élveztem, de nem egy könnyed olvasmány. A könyv után ajánlom a filmet is megnézésre.

Rebecca Donovan – Elakadó lélegzet (Csak lélegezz! 1.)

Lehet, hogy ezt a kötetet inkább a sírós részlegben kellett volna ajánlanom, de végül is mindegy. A lényeg, hogy nagyon felkavaró és feszültséggel teli könyv, amely könnyeket is fakaszthat, de megrázni minimum képes az olvasót. Tégy vele egy próbát!

Lakatos Levente – Barbibébi (Barbibébi 1.)

Nagyon híres mostanában Lakatos Levente sorozata, a Barbibébi. Nekem még nem volt hozzá szerencsém, de öröm látni, hogy férfi íróként romantikus sztoriról ír. A leírtak alapján ez a könyv afféle celeb világban játszódó krimi fűszerezésű romantikus.

Sándor András – Szenvedélyek hálója

Szerettem volna egy interneten párkeresős könyvet is a listára rakni, mert egyre több ilyennel találkozhatunk manapság, nyilván, mert egyre aktuálisabb az efféle ismerkedés. Az újságíró több nőt is faggatott ebben a témában, amiből végül összeállt ez a kötet, tele különféle (igaz) történetekkel.

 

Pároknak ajánlott könyvek

gef

Olvassuk együtt!

Gary Chapman – Egymásra hangolva

Ez a könyv elsősorban a házasságban élőknek szól – egyébként van belőle külön férfi változat is -, de Gary Chapman bármelyik könyvét ajánlhattam volna, mert rengeteg hasznos párkapcsolati tanáccsal ellát bennünket könyveiben. Akkor sem árt, ha nincs gond a kapcsolatotokkal.

L. Stipkovits Erika – Közelebb egymáshoz, Harmóniában egymással

Szintén egy párkapcsolat centrikus könyv, aminek az első részét én is olvastam. Közös feladatokat is tartalmaz, ami segíthet közelebb kerülni a párodhoz. Én szerettem csinálni őket, jó móka volt, és jó kis közös program egy nyugis estére.

Matthew Norman – Házas-társas

Egy cseppet sem csöpögős, férfi szemszögből írt történet, aminek fő témája a párkapcsolat, de kivételesen mindkét nemnek megfelelő tálalásban.

George R. R. Martin – Trónok harca ( A tűz és jég dala 1.) ; Diana Gabaldon – Outlander (Outlander 1.)

Ezt a két kötetet azért ajánlom a páros részben, mert mindkét sorozat uniszex, tehát mind a női, mind a férfi olvasók találhatnak bennük valamit, ami megfogja őket. Végre lesz egy könyv, amit együtt is meg tudtok beszélni, és remélhetőleg mindkettőtök nagyon fogja szeretni.

hsd

Klasszikusabb alkotások /nem csak pároknak/

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni – Napló

Gondolom nem kell vesézgetnem miről szól Gyarmati Fanni naplója. Ha komolyabb romantikusra vágysz, én ezt a kötetet ajánlom.

Nyáry Krisztián – Így szerettek ők 1-2.

Híres művészeinknek nem csak a tankönyv által leírt száraz tényekből állt az életük. Nyáry Krisztián immár 2 kötetet adott ki kedvenceink magánéletéről szóló történeteivel. Korosztálytól függetlenül nagyon érdekes olvasmány lehet, akár Valentin napra is.

Vers részleg

Varró Dániel – Szívdesszert

Egy rövid kis versgyűjtemény Varró Dániel szerelmes verseivel. Aranyos, kortárs mű, ami akár ajándéknak is tökéletes lehet. Ajánlatos az olvasása mellé – a teljes élvezet kedvéért – egy kis desszert fogyasztása is. 🙂

Háy János – Házasságon innen és túl

Ez a Háy kötet konkrétan a házasságról szól, de ezen kívül sok művének témája az emberi kapcsolatok. Mindig lehet tőle tanulni valamit, és nem kímél minket a nyers valóság elfedésével, és szókimondó stílusával sem.

Szabó T. Anna · Lackfi János – A nő meg a férfi

Versgyűjtemény 40 versből, férfiakról és nőkről egyaránt. A fő korosztály a negyvenes olvasóközönség, de én nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki rajong a versekért és a szerelemért. A nő meg a férfi megjelenése a napokban várható.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.