{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Tinikorom kedvenc regénye(i)

VKP új hivatalos kép

Igaz, nem vagyok én olyan öreg, de szerintem mindenkinél eljön az az időszak, amikor a könyvesboltban nem rögtön a vörös pöttyös könyvekhez siet, hanem azokhoz a kupacokhoz, amelyeket eddig meg sem mert közelíteni. Ettől az irányváltástól számítom én a már nem tini kori olvasmányaimat, bár aki 2016-ban – immár majdnem 20 évesen – kezdi el a Narnia krónikáit és a Harry Pottert, azt lehet, hogy nehéz komolyan venni:D Ez van, én már ilyen maradok.

Evernight

Ami rögtön eszembe jut, amikor a tini kori kedvenc olvasmányaimra gondolok, az az Evernight sorozat. Az első nagy szerelmem volt ez a vámpíros történet, tele romantikával és izgalommal. Nem tudom mennyiben változna meg a véleményem róla ha újraolvasnám, de nem merek kockáztatni. Örömmel gondolok vissza erre a történetre, amely talán az első sorozat, amely teljes egészében helyet kapott a polcomon. (Vagyis a kiegészítő Balthazar részt nem olvastam, mert mire az megjelent, már én sem voltam akkora fanatikus, és nem is igazán szerettem őt a sorozatban.)
alkonyat

Mivel kedvencet nem tudok kijelölni (jólvanna, nem gondolhattátok komolyan, hogy egy darab könyvet fogok felsorolni), így itt a másik sorozat, amiért oda voltam, ez pedig mi más lenne, mint az Alkonyat. Hát igen, szégyen, nem szégyen én imádtam ezt a négy könyvet. Természetesen Bree Tanner életét is elolvastam, és megnéztem az összes filmet. Most, hogy átrendeztem a polcom megfigyeltem, hogy ezek aztán igazán vaskos kis könyvek, és ha jól emlékszem kétszer rágtam át magam mindegyik részén. És! itt hallottam először az Üvöltő Szelekről, amit jó rajongóként el is olvastam kicsit később. Az egyik legkedvencebb klasszikusommá vált.

7f891-shiver2

Itt a kihagyhatatlan Shiver sorozat is. Ebben pedig megtaláltam a számomra tökéletes farkasos sztorit, ha már az Alkonyatban utáltam azt a vonulatot. Szintén szép emlékeket idéznek bennem ezek a csodaszép borítójú kötetek, bár már ez a sztori is kezd homályosodni a fejemben, olyan régen olvastam őket.

True-Blood-HD-Wallpaper-Picture-672x372

Ide sorolnám még, bár már kicsit idősebb koromban olvastam a True Blood-ot. Sajnos csak az első részig jutottam vele, mert annyira megegyezett a sorozattal, hogy nem láttam értelmét tovább olvasni. Lehet, hogy a filmből készültek a könyvek? A sorozatot viszont végignéztem, és nagyon szerettem.

Hogy elkerüljem a meglincselést meg kell említenem, hogy az én tinikoromban is volt helye a legendás Harry Potter sorozatnak. A filmeket kívülről fújtam és imádtam, csak valahogy elkerültek a könyvek. Aztán, mikor nem bírtam kivárni a félvér herceget elhatároztam, hogy elolvasom. Így még a filmek megjelenése előtt elolvastam az utolsó két részt. Jelenleg pedig, nem is tudom hány év után, a bölcsek kövével lazítok a vizsgaidőszak alatt.

A másik, amit még nagyon szerettem az a Rómeó és Júlia. Nem volt kötelező, egyszerűen magamtól vettem ki a könyvtárból még nyolcadikban. Gyanítom, ha kötelező lett volna, biztos nem kerül a kezeim közé, pedig ettől a könyvtől kezdve olvastam immár klasszikusokat is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.