J.K. Rowling – Bogar Bárd meséi

covers_156

Kiadó:
Oldalak száma:
128
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Kiadás éve:
2008
Illusztráció:
RAJZOKKAL
Ki ne ismerné Bogar bárd meséit? Hiszen e könyv minden valamirevaló varázslócsaládban ott van a gyerekek könyvespolcán, ugyanúgy, ahogy a mugliknál (vagyis a varázstalan népeknél) a Grimm mesék. Bogar bárd itt olvasható öt meséjének mind megvan a maga mágusa, varázslója, s mindegyik más-más módon szórakoztat, nevettet vagy emlékezik meg halálos veszedelmekről. Albus Dumbledorenak – A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola legendás igazgatójának – a mesékhez fűzött kommentárjai még élvezetesebbé teszik az olvasást, varázslók és muglik számára egyaránt. Egy különleges és varázslatos kötet a szerző, J.K. Rowling rajzaival.

Azt hiszem nem csak a varázslócsaládoknál, hanem a valamirevaló Harry Potter rajongók polcán is megtalálható ez a rövidke, jópofa kötet.

Szerintem nem kell részleteznem mennyire megnyerő a külseje. Akármilyen pici és vékony, mégis olyan stílusos kis mesekönyv, hogy bármikor szívesen forgatom a kezemben.

Tetszett, hogy az írónő beleszőtte Hermione-t, mint fordítót, és Dumbledore is megnyilatkozhatott minden mesével kapcsolatban. Dumbledore feljegyzéseiből több olyan dolog is kiderült számomra, amit eddig nem is tudtam egy-két Harry Potter szereplőről. Az egyedi rajzokat imádtam és külön pluszpont, hogy a könyv árával a Children’s High Level alapítványt támogatjuk.

Mindegyik mesét nagyon élveztem, nem úgy, mint a mi hagyományos gyerekmeséinket… Természetesen a kedvencem A három testvér meséje volt.

Az is tetszett, hogy olyan kis ártatlan és bugyuta címeket kaptak, mint például a Nyiszi nyuszi és a locsifecsi fatönk, míg maga a történet ennél azért jóval komolyabb volt. Igaz, hogy gyerekeknek elalvás előtt nem biztos, hogy jó ötlet ezeket olvasni, mert van egy-két durvább, de Mrs. Bloxammal ellentétben én semmit sem változtatnék rajtuk. 🙂

Az írónő kiegészítő magyarázataiból pedig világosan kiderült(mivel sokszor hivatkozott egy másik könyvre), hogy a következő, amit el kell olvasnom, az A legendás lények és megfigyelésük című könyv lesz!

szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikv

10/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.