Top 10 könyves világ, ahová a legtöbben elvágyódunk

Ugye gondolkodtatok már azon milyen jó lenne egy-egy könyv szereplőjének lenni, ott élni? Rendhagyó bejegyzésemben összegyűjtöttem a szerintem legnépszerűbb könyves világokat. Egészítsétek ki, ha kihagytam volna valamit!:)

sdf

 

  1. Roxfort

Ki ne akart volna gyerekkorában ellátogatni a Varázsló és Boszorkányképző Iskolába, hogy eljusson a Tiltott Rengetegbe, benézhessen a Szükség Szobájába és meglátogassa a Könyvtár zárolt részlegét. Szerintem egyértelműen első a listán felsorolhatatlanul sok rejtett zugaival és számtalan környező helyeivel együtt.
zjfhv

  1. Narnia

Biztosan mindenki megpróbált már a saját szekrényébe mászva eljutni Narnia csodálatos világába, ahol rengeteg különös lénnyel találkozhatunk. Ez viszont nem egyszerű dolog, mert a szekrény csak akkor enged át, ha úgy akarja. Ha idén sem lesz fehér karácsonyunk, hát Narniában garantáltan esni fog a hó, persze csak amíg a Fehér Boszorkány uralkodik.

iuztr

  1. Sohaország

Te sem akartál soha felnőtté válni, mikor láttad mennyi kellemetlenséggel jár? Pán Péter nem csak elvisz téged az örök gyermekkor csodás birodalmába, ahol sok kalandot élhetsz át, de repülni is megtanít! Megismerkedhetsz a tündérekkel és lóbálhatod a lábad a felhőkön ülve. Mi másra vágytunk volna gyerekkorunkban?

 

z fgb

  1. Terabithia

Építsünk egy faházat, és küzdjünk meg a gonosz trollokkal! Terabithia földje is csak a gyerekek fantáziájában létezik, de az eleven képzelőerejük szinte valóságossá teszi! Nem kell más, csak egy kötél, ami átrepít ebbe a csodavilágba. Egyértelműen helye van a listán.

utjut

  1. Trónok harca

Felnőtt korunkban is szükségünk van egy helyre, ahová elmenekülhetünk a mindennapoktól. G. R. R. Martin egy új világot teremt a Trónok harcával, amely mindenkit beszippant. Mind a könyv, mind a sorozat tökéletesen részlet gazdag, és mindenki talál benne valamit, ami miatt megszeretheti.

 

rkxfkd

  1. Jane Austen kora

Jane Austen történetei a romantikus 19. századi Angliában játszódnak, ahová sok nő vágyakozik. A társadalmi elvárások sutba vetésének, kemény, elérhetetlen férfiideáloknak és csodaszép ruhákban áttáncolt báloknak a világában elmerülhetünk egy kicsit a romantikában.

sedx

  1. Gyűrűk ura

Mindenki ismeri Tolkien borzongató világát, ahol az egy gyűrű elpusztításához vezető utat követhetjük végig. Bár orkok nem hiszem, hogy szívesen lennénk, annál inkább élnénk a tündék földjén. Engem személy szerint pedig nagyon érdekelne a fák birodalma is!

t esu

  1. Eragon világa

Az elég vaskos kötetekből álló Eragon sorozatról annyit tudok mondani, hogy SÁRKÁNYOK! Kell ennél több? Mindenkit magával ragadó történet, ami egy 15 éves fiúról szól, aki egy sárkány gazdájává válik. Bár a filmadaptáció nem volt túl sikeres, a könyvek garantáltan elrepítenek a saját világukba.

u€Đux

  1. Az arany iránytű

A többség által Az arany iránytű néven ismert Az Úr Sötét Anyagai című sorozat egyedi világot teremtett. Gondoljatok csak bele! Mindenkinek saját daimonja lehet, és jegesmedvéken lovagolhatunk. Nem mellesleg pedig, itt is a gyerekek bizonyulnak az erősebbnek.

ukzfk,

  1. Vámpír világok

Sokan áhítoznak egy saját Edwardra vagy éppen Jacobra, esetleg mindkettőre. Ugyanígy van ez a jóképű Salvatore testvérekkel is a Vámpírnaplókból, a merészebbek pedig a True Blood sorozat Ericjére áhítoznak. A vámpírok Dracula történetének megjelenése óta számos variációban jelentek meg a könyvekben, és még nagyobb siker övezte őket, mikor olyan szerencsés szereplőválogatásban szerepeltek a mozivásznon, mint például az Interjú a vámpírral című film Brad Pitt főszereplésével. Örök érvényű rajongás övezi ezeket a vámpír meséket.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.