Kedvenc regényem

Az, hogy valamiből egy kedvencet emeljek ki mindig nagyon nehéz.

Akkor mégis miért kényszerítem magam abba a helyzetbe, hogy egyetlenegy könyvet válasszak kedvencemmé?

A válasz: Mert szeretném ha tudnátok, hogy az én egyik legmaradandóbb könyves élményemet ez a regény adta.

Nézzük hát, kiről is beszélek!:)

covers_1100

Kiadó:
Oldalak száma:
520
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Kiadás éve:
2008

12023113_973677406029582_1831508693_n
Talán nem is létezhet öröm ezen a bolygón anélkül, hogy vele egyenlő mértékű fájdalom ne szülessen a kiegyensúlyozásához egy ismeretlen mérlegen.
A burok c. regény Stephenie Meyer legelső könyve, amelyet az Alkonyat sorozat nagy sikerére való tekintettel adtak ki. Fogalmam nincs, hogy miért nem rögtön ezzel a disztópiával vált híressé az írónő…
A történet szerint a lelkek elfoglalják a Föld bolygót, hogy megállítsák az emberek általi pusztítást és minden hasonló rosszat. Ezt gyilkolás helyett úgy érik el(mivel ők nagyon békések), hogy a Földre érkező lelkeket belehelyezik az emberi testekbe/burkokba. Így a benne élő ember tudata eltűnik, és a lélek fogja irányítani a testet a továbbiakban.
Ettől eltekintve végül is jót tesznek a világunkkal, mert nincs erőszak, a gyógyítás fájdalommentes, nincsenek pénzügyi különbségek, mert minden ingyen van.
Jól hangzik nem?

Csupán az a baj, hogy így minden unalmas és kiszámítható lesz. Vegyük például a focit, ahol egy mérkőzéshez két csapatra van szükség. Ha mindkét csapat célja az, hogy béke uralkodjon a játékon, akkor egyik sem fog nyerni, végül pedig kiegyeznek egy döntetlenben. Van értelme akkor további meccseket nézni? Mindegyik döntetlen lesz:D

A másik bökkenő pedig (ami a fontosabb), hogy addig nem nyugszanak, amíg van tudattal rendelkező ember a Földön. Persze lázadó csoportok még maradtak, miután kiderült, hogy át akarják venni az uralmat.

Ezért megkezdődik az 500 oldalnyi hajtóvadászat! Húúhúúú de izgi:D

Erről szól tehát a könyv, főképp pedig Melanie-ról, aki nem adja fel egykönnyen a harcot. Tehát a főszereplő(k) Melanie és Vándor. Akik gyűlölik az Alkonyatot most jól figyeljenek! EGYIK SEM egy szájtátva bámuló, zsák krumpli szintű, döntésképtelen Bella Swan. Mindkettő erős jellem, és határozottan kiáll a saját értékrendje mellett, bár Vándor azért befolyásolható egy cseppet. Ezt megbocsátjuk neki, elvégre ebben a világban még újszülött:)
Az egész könyv csupa izgalom! Igaz, hogy bele kell rázódni. Az elején én is kívülállóként olvastam, nem tudtam belehelyezkedni, nem értettem mi történik. Sokan ezért hagyják abba. De ti NE tegyétek ezt! Adjatok neki időt, és nem fogjátok megbánni! Van benne izgalom, szerelem, skizofrén agytépés és bizony felvállalom, mert ez is azt mutatja mennyire megérintett, a végén még sírtam is. Pedig könyvnél ilyen még nem történt velem.
Jó pár éve olvastam már, de többször is megfordult a kezemben. Ez sem sűrűn fordul elő velem, de azt hiszem újra el fogom olvasni:) Megjött a kedvem:D
 Ezalatt a sok ezer év alatt nem sikerült az emberiségnek megfejtenie, mi az a szerelem. Hány százalékban fizikális, mennyiben szellemi eredetű? Milyen szerepe van benne a véletlennek, és milyen a sorsnak? Miért vallanak kudarcot tökéletes párok, és miért sikerül a leglehetetlenebb párosításoknak? (…) A szerelem egyszerűen csak ott van, ahol van.
Meg kell még említenem, milyen jól ábrázolja Stephenie Meyer az emberiséget és a világot. Nagyon tetszik, ahogy a lelkek fogalmaznak meg dolgokat rólunk. Így egész más perspektívából láthatjuk a világunk.

Ismertem az emberek túlzó kifejezését a szomorúságra – megszakad a szíve. De mindig azt hittem, hogy ez csak egy allegória, hogy a hagyomány értelmében így neveznek valamit, aminek igazából nincs lélektani kapcsolata a valósággal, mint a “vaj van a füle mögött” esetében is. Úgyhogy nem ért váratlanul a mellkasi fájdalom. A hányinger sem, az összeszoruló torok sem, és a szememet égető könnyek sem. De mi ez a feszítő érzés közvetlenül a bordáim alatt?

 

Nagyon érdekesek és részletgazdagok Vándor történetei. Nagy kár, hogy a filmből ez is kimaradt. Ahogy sok más sem igazán stimmelt…
Először mindenképp a könyvet olvassátok el! Sőt, inkább meg se nézzétek a filmet. Elég nagy bukás volt, a rajongóknak nagy csalódás, aki meg nem ismeri a könyvet, hát a film biztos nem hozza meg a kedvét hozzá. Az egyetlen ami tényleg jó volt benne, az a főszereplő színészi alakítása. De annyit nem ér, hogy elvegye a kedvetek a könyvtől.

Mit mondjak még róla nektek? Nem akarok spoilerbe futni, úgyhogy szerintem ennyi elég az én kedvenc regényemről.

Ha érdekel titeket, hogy mi lesz Melaniékkal, Vándorral és a Földdel olvassátok el A burkot!:)

 szikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikvszikv
Nekem ez egy 10/10-es könyv^^
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.